28 Mart 2012 Çarşamba

Sera Projesi için Örnek Devre

Sera Projesini yapacak arkadaşlar aşağıdan devreleri indirebilirler. Proje için iki farklı devre yapılacaktır. Biri Sulama diğeri nem ve sıcaklık kontrolü. Devrelerin malzemeleri baskı devre şemaları ve pic programları dosyanın içindedir.
Projeyi oluşturmak için ek olarak 

  • Su Motoru
  • Hortum 5mt(Motora göre)
  • 10 Adet Ampül ve Duy(Aydınlatma için)
  • Isıtma için Sac kurutma makinesi temin ediniz...
Sera için Devreleri indirmek için tıklayınız...
(Sorularınızı Yorum Şeklinde yazabilirsiniz....)

24 Mart 2012 Cumartesi

Bilgisayar Destekli Elektronik Devre Tasarımı Dersi Ara Sınav Duyurusu

Bilgisayar Destekli Elektronik devre Tasarımı devri Sınavı 25 Soruluk test Şeklinde Olacaktır.(Test Sınavında 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürecektir.) Sınav Puanının %50 si alınacak ve Bilgisayarda Yaptınız Çizim ve Ödevlerin %50 si alınarak Arasaınav notu oluşturulacaktır. 
Yapılacak Arasınav 05 Nisan Perşembe Günü Saat 9:30'da D204 ve D205 Nolu Dersliklerde Yapılacaktır. Sınav içeriğini Yazılım arayüzü ve ders esnasında anlattığım teorik bilgiler oluşturacaktır.  
Sınava Girecek Tüm Öğrencilere Başarılar Dilerim...

Kontrol Sistemleri Dersi Arasınav Duyurusu(Hidrolik Pnömatik intibak)

Kontrol Sistemleri Dersi Arasınava Kadar işlediğim konuları aşağıdaki linkten temin edebilirsiniz. Sınav işlediğim tanımlardan ve ağırlı olarak sistem tasarımı blok gösterimi ile bloklar temsil ettiği malzemeleri yorumlamaya yönelik olacaktır. (Son derste Bunlarla ilgili bir örnek yapılmıştır.)  

22 Mart 2012 Perşembe

Elektronik Devre Tasarım 6. Hafta Ödevi

Ekte Bulunan Dosyasını İndirip Devresini ve Baskı Devresini Çiziniz... 4 Mhz Kristal Bulamazsanız crystal" Trasnsistör yerine ise 2N3055 Kullanabilirsiniz. Çizimi yaptıktan sonra PIC programını yükleyip çalıştırınız.

19 Mart 2012 Pazartesi

Elektronik I Dersi (Analog Elektronik) Ara Sınav Duyurusu

Elektronik I Dersini Alan Öğrenciler, Arasınavda Transistörlere Kadar Sorumludur. Herhangi bir elektronik kitabından dirençler, kondansatörler, bobinler ve bunlara ek olarak Yarı iletken teknolojisi ve Diyotlardan sorumludur. Sınav ağırlıklı olarak Grafik çizimi ve Matematiksel hesaba dayalı olacaktır. 

PLC Dersi Ara Sınav Duyurusu ve Ders Notları

PLC Dersi Ara Sınavında Aşağıda verdiğim ders notları ve derste anlattığım; programlama komutlarından sorumlu olacaksınız. Programlama kısmından Bit Lojik işlemleri Zamanlayıcılar(Timer), Sayıcılar ve Karşılaştırıcıları içeren komutlardan sorumlu olacaksınız. Sınav Tasarım ağırlıklı olacak ve ders notu kitap defter serbest şekilde olacaktır. 
CPU 224 Serisi Bağlantı Şeması için Tıklayınız...

Bilgisayar Des. Devre Tas. Dersini Altan Alan Öğrenciler

Aşağıda ismi olan öğrenciler 01 Nisan  2012 Pazar Gününe Kadar İsimlerinin Karşılarında yazan ödevlerin çizim ve baskı devrelerini yaparak teslim etmek zorundadır. (isis-ares her ikisi de) 


1- 1106607011 Resul Kayır                     - Fan Kontrol Devresi Detay için Tıkla
2-1106607017 İBRAHİM ÇİFTÇİ          - Işık  Kontrol Devresi Detay için Tıkla (Devresini Teslim Etti)
3- 1106607041 CİHAN ÇELEBİ             - Termometre Devresi Detay için Tıkla 
(Devresini Teslim Etti Fakat Eksik)